Člověka mrzí víc to co neudělal než to co udělal.

Leden 2008

Fotografie

11. ledna 2008 v 14:54 Lízina
Já vim že kvalita je mizerná a le nemám letší
Tady jsou lízininy 5. narozeniny

v civilu

5. ledna 2008 v 20:38 David Thewlis

Filmečky ve kterých hrál

5. ledna 2008 v 20:33 David Thewlis
Filmografie:
2007Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix) ...Remus Lupin
2006Satan přichází (Omen, The) ...Keith Jennings
2005Království nebeské (Kingdom of Heaven) ...Hospitaler
2005New World, The ...Wingfield
2005All the Invisible Children ...Jonathan
2003Cheeky ...Harry Sankey
2003Check the Gate: Putting Beckett on Film ...From "Endgame"
2003Timeline - proud času (Timeline) ...Robert Doniger
2002Discovering Dinotopia ...Cyrus
2002Dinotopie (Dinotopia) ...Cyrus Crabb
2001Goodbye Charlie Bright ...Dad
2001Hamilton Mattress ...Hamilton Mattress
2000Nejlepší gangster (Gangster No. 1) ...Freddie Mays
2000Miracle Maker, The ...Judas Iscariot
1999Whatever Happened to Harold Smith? ...Nesbit
1998Big Lebowski (The Big Lebowski) ...Knox Harrington
1998Spoutaná (Besieged) ...Jason Kinsky
1998Divorcing Jack ...Dan Starkey
1997American Perfekt ...Santini
1997Sedm let v Tibetu (Seven Years in Tibet) ...Peter Aufschnaiter
1996Dračí srdce (Dragonheart) ...King Einon
1996Island of Dr. Moreau, The ...Edward Douglas
1996James and the Giant Peach ...Earthworm
1995Restoration ...John Pearce
1994Dandelion Dead ...Oswald Martin
1993Nahý (Naked) ...Johnny
1993Trial, The ...Franz
1993Prime Suspect 3 ...James Jackson
1992Posedlost (Damage) ...Detective
1991Screen One: Filipina Dreamgirls ...Tim Shanks
1991Journey to Knock ...Terry
1991Afraid of the Dark ...Locksmith/Tom Miller
1990Oranges Are Not the Only Fruit ...Doctor
1990Life Is Sweet ...Nicola's Lover
1989Resurrected ...Kevin Deakin
1989Skulduggery ...Tony
1988Little Dorrit ...George Braddle
1988Vroom ...Ringe
1987Road ...Joey
1985Valentine Park ...Max

David

5. ledna 2008 v 20:30 David Thewlis
Životopis:
Začínal jako rockový kytarista. K herectví se dostal tak, že následoval své dva spoluhráče ze skupiny ve studiu na londýnské divadelní škole Guildhall School of Music and Drama. Další hereckou průpravu získal v klasickém repertoáru na jevištích londýnských divadel The Barbicon, Royal Court a Young Vic.

Účinkoval v úspěšném komediálním seriálu TV stanice BBC Only Fools and Horses (Jen blázni a koně). Mezinárodní úspěch a řadu ocenění (mj. cena na MFF v Cannes 1993, Cena newyorských film. kritiků 1993) mu přinesla ústřední postava cynického tuláka Johnnyho ve film. studii odcizené londýnské společnosti Nahý (r. M. Leigh).

Výrazné role vytvořil zejm. v historických filmech americké i francouzské provenience: prostopášný francouzský básník Paul Verlaine, který neustále opouští manželku (Romane Bohringerová) zmítán bouřlivým milostným vztahem s mladým básníkem Rimbaudem (Leonardo DiCaprio), v životopisném dramatu Úplné zatmění (r. A. Hollandová); obětavý lékař a kvaker John Pearce v přepisu románu Rose Tremainové z období restaurace v Anglii 17. století Čas smyslnosti (r. M. Hoffman); nelítostný král Einon v legendě Dračí srdce (r. R. Cohen).

Přestože se ve druhé pol. 90. let objevuje nejčastěji v hollywoodských produkcích, hlavní role dostává spíš od evropských tvůrců: osamělý klavírista Jason Kinski, o jehož vztahu s mladou africkou služebnou (Thandie Newtonová) vypráví drama podle knihy Jamese Lasduna V obležení (r. B. Bertolucci).

Je scenáristou, režisérem, autorem hudby a producentem krátkého hraného snímku o setkání policisty (Robert Pugh) a delikventní dívky (Kathy Burkeová) na sklonku noci Hello, Hello, Hello (1995; nominace na cenu BAFTA). Věnuje se také psaní, malířství a hudbě. Jeho manželkou byla herečka Sara Sugarmanová.

Filmy ve kterých hrál

5. ledna 2008 v 20:24 Alan Rickman
Filmografie:
2007Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix) ...Severus Snape
2006Sněhový dort (Snow Cake) ...Alex Hughes
2004Something the Lord Made ...Dr. Alfred Blalock
2004Unforgivable Blackness: The Rise and Fall of Jack Johnson ...Other Voices
2003Láska nebeská (Love Actually) ...Harry
2001Harry Potter and the Sorcerer's Stone ...Professor Severus Snape
2001Do hola? (Blow Dry) ...Phil Allen
2001Search for John Gissing, The ...John Gissing
2001We Know Where You Live ...Yorkshireman
2000Victoria Wood with All the Trimmings ...Kapitán George Fallon
1999Dogma (Dogma) ...Metatron
1999Galaxy Quet (Galaxy Quest) ...Alexander Dane
1998Judas Kiss ...Detective David Friedman
1998Temný přístav (Dark Harbor) ...David Weinberg
1997Winter Guest, The ...Man in street
1996Michael Collins (Michael Collins) ...Eamon de Valera
1996Rasputin (Rasputin) ...Grigori Rasputin
1995Die Hard: With a Vengeance ...Hans Gruber
1995Awfully Big Adventure, An ...P.L. O'Hara
1995Rozum a cit (Sense and Sensibility) ...Plukovník Christopher Brandon
1994Mesmer ...Franz Anton Mesmer
1992Bob Roberts (Bob Roberts) ...Lukas Hart III
1991Truly Madly Deeply ...Jamie
1991Král zbojníků Robin Hood (Robin Hood: Prince of Thieves) ...Sheriff of Nottingham
1991Closet Land ...Interrogator
1991Close My Eyes ...Sinclair
1990Quigley u protinožců (Quigley Down Under) ...Elliott Marston, Owner Marston Waters Ranch
1989Revolutionary Witness ...Jacques Roux (segment "The Preacher")
1989January Man ...Ed
1989Spirit of Man ...Israel Yates (segment "From Sleep and Shadow")
1988Smrtonosná past (Die Hard) ...Hans Gruber
1982Smiley's People ...Mr. Brownlow
1982Barchester Chronicles, The ...Rev. Obadiah Slope

Fotomontáže

5. ledna 2008 v 20:18 Alan Rickman
Někde to vážně vypadá divně


Životopis Alana

5. ledna 2008 v 20:13 Alan Rickman
Profese Herec
Datum narození: 21.02.1946
Místo narození: Hammersmith, Londýn, Anglie Znamení: Ryby
Alan Rickman je po rodičích irsko-velšského původu. Vystudoval design na Chelsea School of Art a tři roky pracoval s návrhářskou skupinou, než se rozhodl stát se hercem. Jako šestadvacetiletý začal studovat herectví na Royal Academy of Dramatic Art (RADA) v Londýně a poté se připojil k souboru Birmingham Repertory Theatre Company. Krátce pak působil v londýnském divadle National Theatre, než se stal členem Royal Shakespeare Company (1985-87), v jejíž inscenaci hry Christophera Hamptona podle Laclosova románu v dopisech Nebezpečné známosti zaujal rolí záletného vikomta Valmonta.

V téže úloze amorálního svůdce a manipulátora lidských citů hostoval také na Broadwayi, kde byl za svůj výkon nominován na cenu Tony 1987. Hrál i v dalších divadelních inscenacích, např. v Čechovově Rackovi a Shakespearových hrách Troilus a Cressida a Hamlet. Do širšího diváckého povědomí vstoupil jako odporný i komický lotr Obadiah Slope v TV seriálu Barchesterská kronika.

Před film. kamerou se prosadil hned svou první rolí Hanse Grubera, sebejistého šéfa teroristického komanda, které je při svém přepadení přepychového mrakodrapu zneškodněno jediným neohroženým policistou (Bruce Willis), v akčním thrilleru Smrtonosná past (r. J. McTiernan). Podobnými rysy přitažlivého ničemy se vyznačuje také šerif z Nottinghamu, za jehož ztvárnění v historické legendě Král zbojníků Robin Hood (r. K. Reynolds) získal cenu BAFTA 1991. Již dříve získal za své role ve snímcích Rozum a cit a Michael Collins nominace na cenu BAFTA.Za skvěle zvládnuté role ve filmech Opravdově, šíleně, hluboce, Zavři mé oči a Robin Hood: Král zlodějů byl jmenován Evening Standard Film hercem roku. Za roli ve filmu Mesmer byl na festivalu v Montrealu jmenován Nejlepším hercem.

Ve zcela odlišné poloze se předvedl v psychologickém dramatu Zavři mé oči (r. S. Poliakoff), v němž ztělesnil finančníka Sinclaira Bryanta, který pomůže své manželce (Saskia Reevesová) vymanit se z incestního sourozeneckého vztahu. Účinkoval také v TV, např. jako host v epizodě Murder, Obliquely (Láska si nevybírá - ČTV; r. Alfonso Cuaron) z kriminálního seriálu Fallen Angels (Padlí andělé) a v seriálech Revolutionary Witness (Revoluční svědek) a Spirit of Man (Lidský duch).

Za titulní roli ruského šarlatána a samozvaného mnicha Grigorije Rasputina v životopisném TV snímku z produkce HBO Rasputin obdržel Zlatý glóbus 1996, cenu Emmy 1996 a SAG Awards v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli. V Londýně inscenoval 1995 divadelní hru Zimní host, jejíž film. verzí s Emmou Thompsonovou debutoval i jako film. režisér. Na filmovém festivalu v Benátkách se tento film dostal do oficiálního výběru a získal na něm tři ceny, o něco později byl oceněn na Chicago Film Festival jako nejlepší film. V roce 1991 se A. R. opět připomněl na divadle v Londýně a Edinburghu, kde účinkoval ve hře Toma Stopparda Tango.

V říjnu 1998 se představil po boku Helen Mirrenové jako Antonius na jevišti londýnského Royal National Theatre v Shakespearově tragédii Antonius a Kleopatra. Od 1977 je jeho životní partnerkou politička Rima Hortonová.

Rickman nedávno hrál na prknech West Endu v oceňované produkci s názvem Private Lives, který vzešel z pera Noela Cowarda. Poté Rickman za výkon v těchto hrách získal ceny od Variety Club a Theatre Goers Awards v kategorii Nejlepší herec a byl nominován na ceny Olivier a Evening Standard Awards. Než se hra přestěhovala z Albery Theatre na Broadway, byla stále vyprodaná a Rickman byl nominován na cenu Tony Award v kategorii Nejlepší herec. Poté se vrátil do Londýna, aby pod vedením režiséra Richarda Curtise natočil Lásku nebeskou a pro televizní kanál HBO film Something the Lord Made.

Alan Rickman se do podvědomí mnoha diváků dostal především díky roli profesora Severuse Snapea, kterého ztvárnil ve všech dílech o Harrym Potterovi. Nejprve v roce 2001 ve snímku Harry Potter a kámen mudrců (r. Chris Columbus), následující rok v Harrym Potterovi a tajemné komnatě (r. Chris Columbus), roku 2004 v Harrym Potterovi a vězni z Azkabanu (r. Alfonso Cuarón) a následně v Harrym Potterovi a ohnivém poháru (r. Mike Newell, 2005).

Foto

5. ledna 2008 v 19:58 Natalia Oreiro
Obrázek “http://noreiro.webz.cz/logo.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.




http://hudba.hradiste.cz/FOTO%5CN%5CNataliaOreiro3.jpg


Filmografie Natalie

5. ledna 2008 v 19:39 Natalia Oreiro
Já osobně bych řekla že tu něco chybí a jestli vám to vadí tak mi napište
Filmografie:
2006Jsi můj život (TV) (Sos mi vida) ...Esperanza Muñoz - La Monita
2002Kachorra ...Antonia Guerrero (Kachorra) alias Rosario
1998Argentino en New York,
1997Ricos y famosos
199690-60-90 modelos
1995Dulce Ana
1991Alta comedia

Diskografie

5. ledna 2008 v 19:34 Natalia Oreiro
Je toho málo ale nic víc sem nesrhnala
Diskografie: Album
2002
Turmalina
2001
Tu Veneno
1999
Natalia Oreiro

Živoťák Natálie

5. ledna 2008 v 19:30 Natalia Oreiro

Natalia Oreiro

Zpěvačka, Herečka

Datum narození: 19.05.1977 Místo narození: Montevideo, Uruguay Znamení: Býk

Životopis:
Natalia už odmalička chtěla být umělcem. Od osmi let začala chodit na hodiny zpěvu a kurzy herectví. Když jí bylo 12 let vyzkoušela dětský konkurz do reklamy, nakonec byla vybrána a její kariéra oficiálně začala. Mezi 12 a 16 rokem vystupovala ve více, než 30 reklamách pro významné společnosti, jako jsou Coca - Cola, Pepsi, Johanson & Johanson. Ve čtrnácti byla vybrána z více než 10 000 uchazečů pro cestování s brazilskou televizí.

Ačkoliv Natalia neustále pracovala, většinu svých příjmů vydala na zaplacení cest, které musela často podnikat do Buenos Aires z její rodné Montevideo. V 17 letech se rozhodla přestěhovat do Argentiny, kde dostala malou roli v telenovele "Inconquistable corazón" (1993). Po několika rolích v malých telenovelách získává hlavní roli Valerii v telenovele Bohatí a slavní "Ricos y Famosos" (1997), která jí přinesla první výraznější popularitu.

Po tomto prvním významnějším úspěchu v televizi získala první filmovou roli v komedii Argentinka v New Yorku "Un argentino en Nueva York" (1998), kde si zahrála mladou ženu, která se chce prosadit v hudebním světě. Za tento výkon byla Natalia vychvalována a v Argentině se tento film stal absolutním trhákem. Také soundtrack k filmu se stal číslem jedna po dobu tří měsíců. Všechny větší nahrávací společnosti se s ní snažili podepsat smlouvu.

Smlouvu podepsal s BMG a v roce 1998 vydává své debutové album Natalia Oreiro, které obsahovalo ústřední melodii k populární telenovele Divoký anděl "Muňeca Brava". Tato telenovela byla ohodnocena, jako nejlepší telenovela v Argentině. Její album se prodávalo ve více než 60 zemích a získalo dvě platinové desky. Získalo si mezinárodní úspěch a stalo se jedním z nejprodávanějších v mnoha zemích celé Ameriky a Evropy, kde získávalo zlaté, nebo platinové desky. Tato popularita ji donutila uskutečnit celosvětové turné od Latinské Ameriky, Evropy, Středního východu až po Asii. Turné bylo velmi úspěšné a všechny koncerty byly vyprodané.

Po tomto velkém úspěchu se rozhodla plně věnovat pěvecké kariéře, proto se přesunula do Los Angeles, kde strávila dva měsíce nahráváním svého druhého alba "Tu Veneno"(Your Poison). Také se vrátila zpět k herectví v telenovele "Kachorra" (2002), která se opět stala hitem po celém světě. A také vydala své již třetí album "Turmalina".

V roce 2001 se Natalia vdala za Ricarda Mollema, který je hlavním představitelem argentinské skupiny Divididos.

Filmografie Orlanda

5. ledna 2008 v 19:26 Orlando Bloom

FILMOGRAFIE: Orlando

2006 - Piráti z Karibiku - Truhla mrtvého muže
2005- Elizabethtowen
2005- Království nebeské
2004- Calcium Kid
2004- Troja
2003 - Essence of Combat: Making 'Black Hawk Down', The (V)
2003 - Ned Kelly
2003- Pán prstenů: Návrat krále
2003- Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly
2002 - Lord of the Piercing (TV)
2002 - Making of 'The Lord of the Rings', The (V)
2002 - Making the Movie (TV)
2002- Pán prstenů: Dvě věže
2001- Černý jestřáb sestřelen
2001 - Film o filmu - Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (TV)
2001 - National Geographic: Beyond the Movie - Pán prstenů (TV)
2001- Pán prstenů: Společenstvo prstenu
2001 - Quest for the Ring (TV)
1997- Oscar Wilde

Filmografie

1. ledna 2008 v 19:23 Keira Knightley
Filmografie:
2008Best Time of Our Lives, The ...Vera
2007Piráti z Karibiku - Na konci světa (Pirates of the Caribbean: At World's End) ...Elizabeth Swann
2007Atonement ...Cecilia Tallis
2006Piráti z Karibiku - Truhla mrtvého muže (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest) ...Elizabeth Swann
2005Stories of Lost Souls ...Leah
2005Domino (Domino) ...Domino Harvey
2005Pýcha a předsudek (Pride & Prejudice) ...Elizabeth
2005Svěrací Kazajka (Jacket, The) ...Jackie
2004Starz Special: On the Set of 'King Arthur' ...Guinevere
2004Král Artuš (King Arthur) ...Guinevere
2003Pirates of the Caribbean ...Vypravěč
2003Láska nebeská (Love Actually) ...Juliet
2003Piráti z Karibiku - Prokletí Černé Perly (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) ...Elizabeth Swann
2002Pure ...Louise
2002Doktor Živago (Doctor Zhivago) ...Lara Antipova (neé Guishar)
2002Prďoši (Thunderpants) ...Music School Student
2002New Year's Eve ...Leah
2002Seasons Alter, The ...Helena
2002Blafuj jako Beckham (Bend It Like Beckham) ...Juliette 'Jules' Paxton
2001Princezna zlodějů (Princess of Thieves) ...Gwyn
2001Deflation ...Jogger
2001Díra (The hole) ...Frances 'Frankie' Almond Smith
1999Oliver Twist ...Rose Fleming
1998Coming Home ...Young Judith
1996Treasure Seekers ...The Princess
1995Innocent Lies ...Young Celia
1994Village Affair, A ...Natasha Jordan
1993Royal Celebration ...Little Girl

Životopis

1. ledna 2008 v 19:19 Keira Knightley

Keira Knightley

Herečka

Datum narození: 26.03.1985 Místo narození: Teddington, Middlesex, Anglie Znamení: Beran Životopis:
Je dcerou herce Willa Knightleyho a divadelní autorky Sharman Macdonaldové (její hru Zimní host zfilmoval Alan Rickman). Herectví se věnuje od dětství. Knightleyové byli pouhé tři roky, když poprosila svého otce, herce Willa Knightleye a matku, scénáristku Sharman Macdonaldovou, aby jí pomohli sehnat agenta. Poprvé si zahrála v televizním dramatu Royal Celebration, když jí bylo osm let. Hrála po boku Minnie Driverové a Ruperta Gravese.

Upoutala pozornost postavou nadšené fotbalistky Jules Paxtonové, za jejíž ztvárnění ve sportovní komedii Blafuj jako Beckham (r. G. Chadhaová) získala Cenu londýnských filmových kritiků pro novou herečku a Cenu za herecký výkon ex aequo na MF ženských filmů v Bordeaux.

Ztělesnila postavu Lary v nové TV verzi Doktora Živaga a v Hollywoodu se prosadila úlohou guvernérovy dcery Elizabeth Swann v divácky úspěšném dobrodružném snímku Piráti z Karibiku - Prokletí Černé Perly (2003, r. G. Verbinski). Účinkovala v krátkých filmech Deflation (2001, Splasknutí; r. Roger Ashton-Griffiths) a New Year's Eve (2002, Silvestr; r. Colin Spector). Byla oficiálním hostem MFF v Karlových Varech 2002.

Přestože v době natáč

Fotky

1. ledna 2008 v 17:01 Piráti z Karibiku:Na konci světa
Tady máte nějaké fotky z Pirátů Karibiku 3: